Number of the records: 1  

Falšování potravin

  1. TitleFalšování potravin / Helena Čížková
    Author Čížková, Helena, 1973- (Author)
    PublicationPraha : Verlag Dashöfer, [2019]
    Copyright notice date©2019
    Scope114 stran ; 30 cm
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    AnnotationZa falšování potravin je považováno úmyslné odchýlení se od legislativních požadavků nebo klamání spotřebitele prováděné za účelem finančního zisku. Obvykle je možno zpětně dosledovat, zda k falšování došlo z úmyslu provozovatele potravinářského podniku získat neoprávněnou konkurenční výhodu, v důsledku hrubé technologické nekázně nebo se jednalo o zásadní neznalost. Publikace si klade za cíl uvést do souvislostí a na pravou míru některé informace z médií, vysvětlit, co je považováno za falšování, kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků, za jakých podmínek může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů, vymezit rizikové komodity a způsoby falšování, charakterizovat laboratorní metody vhodné k odhalení falšování a diskutovat jejich nevýhody a omezení. Porozumění problematice falšování potravin ze strany pracovníků potravinářského průmyslu, obchodníků i laboratoří provádějících testování potravin je jedním z nezbytných nástrojů boje proti podvodům a v důsledku vede ke zvyšování kvality a důvěryhodnosti potravin na tuzemském trhu.
    Výrazy tezauru potraviny * nápoje * ochrana spotřebitele * inspekce potravin * potravinová norma * potravinářský průmysl
    Klasifikační znaky6026 - Potraviny
    6021 - Nápoje a cukr
    2026 - Spotřeba
    2841 - Zdraví
    ISBN978-80-87963-88-3
    Copy count1, currently available 1
    Document kindMonografie
    View book information on page www.obalkyknih.cz

    book

    Call numberLocationInfo
    E 17133PSS - Poslanecká sněmovna
    Falšování potravin

Number of the records: 1