Number of the records: 1
Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví
SYS 0191342 LBL 00000nam-a22^^^^^3i-4500 003 CZ-PrPKS 005 20240208094425.7 007 ta 008 220629s2023----xr-abh-e------000-0-cze-- 020 $a 978-80-7510-533-2 $q (brožováno) 040 $a ABA011 $b cze $e rda 084 $a 2826 084 $a 2831 084 $a 3611 100 1-
$7 par_us_auth*0076277 $a Korbelářová, Irena, $d 1963- $4 aut 245 10
$a Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví : $b metodika druhu Nmets / $c Irena Korbelářová 250 $a Vydání první 264 -1
$a Opava : $b Slezská univerzita v Opavě, $c 2023 300 $a 203 stran : $b ilustrace (převážně barevné), mapy, faksimile ; $c 25 cm 336 $a text $b txt $2 rdacontent 337 $a bez média $b n $2 rdamedia 338 $a svazek $b nc $2 rdacarrier 500 $a V tiráži pod názvem: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Slezská univerzita v Opavě 500 $a Terminologický slovník 500 $a 100 výtisků 504 $a Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy 520 2-
$a Metodika se zaměřuje na stravování, kulinární kulturu s cílem poznání, uchování, využívání v tematických výzkumech a zpřístupnění kulinárního dědictví široké veřejnosti formou prezentace, popularizace a edukace. Jejím cílem je nabídnout s využitím mezioborového přístupu a informačních zdrojů stěžejní postupy a metody vedoucí k identifikaci a verifikaci pokrmů a nápojů ve smyslu hodnot kulinární kultury jako součásti každodennosti a identity sociálních entit příslušných území. Navrhuje strukturu kulinárního dědictví, přičemž zohledňuje obecné názory na kulturní dědictví a míru jeho rozpoznatelných hodnot a na stav dochování a dokladování prvků stravování. Poskytuje návody na dokumentaci kulinárního dědictví ve smyslu výzkumného procesu i výstupů z odborných aktivit; předkládá vzorové evidenční záznamy, využitelné v odborné praxi. 650 07
$7 par_us_entry*0003082 $a hromadné stravování 650 07
$7 par_us_entry*0004510 $a kulturní dědictví 650 07
$7 par_us_entry*0021050 $a etnografie 710 2-
$7 par_us_auth*0079533 $a Slezská univerzita. $b Filozoficko-přírodovědecká fakulta $4 oth
Number of the records: 1