Number of the records: 1  

Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví

  1. SYS0191342
    LBL
      
    00000nam-a22^^^^^3i-4500
    003
      
    CZ-PrPKS
    005
      
    20240208094425.7
    007
      
    ta
    008
      
    220629s2023----xr-abh-e------000-0-cze--
    020
      
    $a 978-80-7510-533-2 $q (brožováno)
    040
      
    $a ABA011 $b cze $e rda
    084
      
    $a 2826
    084
      
    $a 2831
    084
      
    $a 3611
    100
    1-
    $7 par_us_auth*0076277 $a Korbelářová, Irena, $d 1963- $4 aut
    245
    10
    $a Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví : $b metodika druhu Nmets / $c Irena Korbelářová
    250
      
    $a Vydání první
    264
    -1
    $a Opava : $b Slezská univerzita v Opavě, $c 2023
    300
      
    $a 203 stran : $b ilustrace (převážně barevné), mapy, faksimile ; $c 25 cm
    336
      
    $a text $b txt $2 rdacontent
    337
      
    $a bez média $b n $2 rdamedia
    338
      
    $a svazek $b nc $2 rdacarrier
    500
      
    $a V tiráži pod názvem: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Slezská univerzita v Opavě
    500
      
    $a Terminologický slovník
    500
      
    $a 100 výtisků
    504
      
    $a Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
    520
    2-
    $a Metodika se zaměřuje na stravování, kulinární kulturu s cílem poznání, uchování, využívání v tematických výzkumech a zpřístupnění kulinárního dědictví široké veřejnosti formou prezentace, popularizace a edukace. Jejím cílem je nabídnout s využitím mezioborového přístupu a informačních zdrojů stěžejní postupy a metody vedoucí k identifikaci a verifikaci pokrmů a nápojů ve smyslu hodnot kulinární kultury jako součásti každodennosti a identity sociálních entit příslušných území. Navrhuje strukturu kulinárního dědictví, přičemž zohledňuje obecné názory na kulturní dědictví a míru jeho rozpoznatelných hodnot a na stav dochování a dokladování prvků stravování. Poskytuje návody na dokumentaci kulinárního dědictví ve smyslu výzkumného procesu i výstupů z odborných aktivit; předkládá vzorové evidenční záznamy, využitelné v odborné praxi.
    650
    07
    $7 par_us_entry*0003082 $a hromadné stravování
    650
    07
    $7 par_us_entry*0004510 $a kulturní dědictví
    650
    07
    $7 par_us_entry*0021050 $a etnografie
    710
    2-
    $7 par_us_auth*0079533 $a Slezská univerzita. $b Filozoficko-přírodovědecká fakulta $4 oth

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.