Number of the records: 1
Falšování potravin
Title Falšování potravin / Helena Čížková Author Čížková, Helena, 1973- (Author) Publication Praha : Verlag Dashöfer, [2019] Copyright notice date ©2019 Scope 114 stran ; 30 cm Country Czech Republic Language Czech Annotation Za falšování potravin je považováno úmyslné odchýlení se od legislativních požadavků nebo klamání spotřebitele prováděné za účelem finančního zisku. Obvykle je možno zpětně dosledovat, zda k falšování došlo z úmyslu provozovatele potravinářského podniku získat neoprávněnou konkurenční výhodu, v důsledku hrubé technologické nekázně nebo se jednalo o zásadní neznalost. Publikace si klade za cíl uvést do souvislostí a na pravou míru některé informace z médií, vysvětlit, co je považováno za falšování, kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků, za jakých podmínek může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů, vymezit rizikové komodity a způsoby falšování, charakterizovat laboratorní metody vhodné k odhalení falšování a diskutovat jejich nevýhody a omezení. Porozumění problematice falšování potravin ze strany pracovníků potravinářského průmyslu, obchodníků i laboratoří provádějících testování potravin je jedním z nezbytných nástrojů boje proti podvodům a v důsledku vede ke zvyšování kvality a důvěryhodnosti potravin na tuzemském trhu. Výrazy tezauru potraviny * nápoje * ochrana spotřebitele * inspekce potravin * potravinová norma * potravinářský průmysl Klasifikační znaky 6026 - Potraviny 6021 - Nápoje a cukr 2026 - Spotřeba 2841 - Zdraví ISBN 978-80-87963-88-3 Copy count 1, currently available 1 Document kind Monografie Call number Location Info E 17133 EXH - externí sklad Holešovice
Number of the records: 1