Výsledky vyhledávání

  1. NázevOchrana osobních údajů v pracovním právu : (otázky a odpovědi) / Eva Janečková, Václav Bartík
    Autor Janečková, Eva (Autor)
    Další autoři Bartík, Václav (Autor)
    VydáníVydání první
    NakladatelPraha : Wolters Kluwer Česká republika, 2016
    Rozsah192 stran : formuláře ; 22 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Poznámky"Právní stav publikace je k 1.4.2016"--Rub titulní stránky
    Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Úplný obsahZákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů
    AnotaceZákon o ochraně osobních údajů, je zákonem obecným, nicméně jeho aplikace v řadě právních oborů má svá specifika. Výjimkou není ani pracovní právo. Základní pracovněprávní úpravu představuje samozřejmě zákoník práce a dnes již pro velký počet státních zaměstnanců také zákon o státní službě, a i ten se v řadě případů na zákoník práce odvolává a jeho právní úpravu v řadě věcí vlastně přebírá nebo aprobuje. Publikace si klade za cíl ve stručné a srozumitelné formě poskytnout základní orientaci v problematice vztahů pracovního práva na pozadí zákona o ochraně osobních údajů a poskytnout i návod, jak přistupovat k řešení problémů v této oblasti.
    Výrazy tezauru osobní údaje * ochrana dat * pracovní právo * Česká republika * příručka
    Klasifikační znaky3236 - Informatika
    4426 - Pracovně-právní vztahy
    ISBN978-80-7552-145-3
    Počet ex.1, z toho volných 0
    URLOchrana osobních údajů v pracovním právu (obsah)
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 85996externí sklad Měšicevypůjčený (do *29.03.2021)
    Ochrana osobních údajů v pracovním právu
  2. NázevOchrana osobních údajů v aplikační praxi : (vybrané problémy) / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    Vydání4., aktualizované vydání
    NakladatelPraha : Wolters Kluwer, 2016
    Rozsah287 stran ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Právo prakticky
    Poznámky"Právní stav publikace k 15.9. 2016"--Rub titulní stránky. "4., aktualizované vydání, ve Wolters Kluwer ČR první"--Tiráž
    Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Částečný obsahZákon 101/2000 Sb., ze dne 4. dubna 2000, o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů
    AnotacePříručka reaguje na změny, které nastaly od posledního vydání mimo jiné v oblasti bankovnictví, personalistiky, monitoringu zaměstnanců nebo také v nově zařazené oblasti elektronických komunikací. Naopak byly vypuštěny některé, podle názoru autorů již zvládnuté problémy, jako je např. otázka používání rodných čísel. Uvádí aktuální poznatky z aplikační praxe v řadě právních odvětví. Publikace se věnuje i zdánlivě okrajovým problémům, jako je zpracování osobních údajů v souvislosti s vydáváním věrnostních karet nebo s poskytováním osobních údajů o zaměstnancích. Obsahuje rovněž doplněné odkazy na aktuální stav judikatury v popisovaných oblastech.
    Výrazy tezauru ochrana komunikací * ochrana soukromí * ochrana dat * elektronická správa dokumentů * e-government * Česká republika * příručka
    Klasifikační znaky1236 - Práva a svobody
    0436 - Výkonná moc a státní správa
    3221 - Dokumentace
    3236 - Informatika
    ISBN978-80-7552-141-5
    Počet ex.1, z toho volných 1
    URLOchrana osobních údajů v aplikační praxi (obsah)
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 86305externí sklad Měšice
    Ochrana osobních údajů v aplikační praxi
  3. NázevZpracování osobních údajů školami / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    VydáníVyd. 1.
    NakladatelPraha : Wolters Kluwer Česká republika, 2013
    Rozsah207 s. ; 24 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Řízení školy
    Poznámky"Právní stav pub. k 30.10.2013"--Rub tit. s.
    Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Úplný obsahZákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ze dne 4. dubna 2000
    AnotaceJako prakticky vše, co se nějakým způsobem týká lidí, jimž je poskytován nějaký statek nebo služba, se ani obor školství neobejde bez informací o jejich uživatelích, poskytovatelích, právech, ale i povinnostech. A v případě, že jsou zpracovávány informace o lidech, fyzických osobách, musí být brán v potaz i takový aspekt, jako je ochrana informací o lidech, tedy subjektech údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Ochrana osobních údajů si neklade za cíl absolutně bránit používání osobních údajů jiných lidí; jejím jediným deklarovaným a s větším či menším úspěchem naplňovaným cílem je zabránit zneužití osobních údajů a zároveň umožnit zpřístupnění osobních údajů k legálním účelům.
    Výrazy tezauru školství * vzdělávání * osobní údaje * zpracování dat * ochrana dat * zpřístupňování informací * Česká republika
    Klasifikační znaky3211 - Školství
    3231 - Informace a zpracování informací
    3236 - Informatika
    ISBN978-80-7478-359-3
    Počet ex.1, z toho volných 1
    URLZpracování osobních údajů školami (obsah)
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 83942externí sklad Měšice
    Zpracování osobních údajů školami
  4. NázevOchrana osobních údajů v aplikační praxi : vybrané otázky / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Dotazovatel, interviewující)
    Vydání3. vyd.
    NakladatelPraha : Linde, 2013
    Rozsah311 s. ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Praktická právnická příručka
    PoznámkyObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    AnotaceMimo jiné jsou popsány vybrané oblasti z činnosti obcí, kdy zpracování osobních údajů může narušit soukromí občanů, pozornost je věnována také oblasti pracovně právních vztahů včetně možnosti monitorování činnosti pracovníků kamerovými a jinými systémy. Rozebrány jsou rovněž některé otázky ochrany osobních údajů při správě bytového a domovního fondu, v oblastech bankovnictví či zdravotnictví.
    Výrazy tezauru ochrana soukromí * osobní údaje * ochrana dat
    Klasifikační znaky1236 - Práva a svobody
    ISBN978-80-86131-96-2
    Počet ex.2, z toho volných 2
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 82431externí sklad Měšice
    F 82431externí sklad Měšice
    Ochrana osobních údajů v aplikační praxi
  5. NázevOchrana osobních údajů v životě podnikatele : 103 řešení modelových situací : základní pojmy a výjimky v působnosti zákona, omezení při práci s osobními údaji, povinnosti a rizika při zpracování osobních údajů, praktická doporučení / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    Vydání1. vyd.
    NakladatelOlomouc : ANAG, 2013
    Rozsah199 s. ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Právo
    PoznámkyObsahuje bibliografické odkazy, odkazy na související právní předpisy, bibliografii a rejstřík
    Výrazy tezauru osobní údaje * ochrana soukromí * podnikatel * Česká republika
    Klasifikační znaky1236 - Práva a svobody
    3236 - Informatika
    ISBN978-80-7263-811-6
    Počet ex.1, z toho volných 0
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 82958externí sklad Měšicevypůjčený (do *29.03.2021)
  6. NázevZpracování osobních údajů obcemi : (vybrané problémy) / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    VydáníVydání první
    NakladatelPraha : Wolters Kluwer Česká republika, 2013
    Rozsahviii, 173 stran ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    PoznámkyObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Úplný obsahZákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů
    AnotacePublikace podrobně informuje, jaké jsou povinnosti obcí při zpracování osobních údajů např. při zveřejňování na úřední desce, při zpracování agendy přestupků a také v případě instalace kamerových systémů atd.
    Výrazy tezauru osobní údaje * ochrana dat * místní orgány státní správy * obec * Česká republika
    Klasifikační znaky3236 - Informatika
    0436 - Výkonná moc a státní správa
    ISBN978-80-7357-962-3
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 84912externí sklad Měšice
    Zpracování osobních údajů obcemi
  7. NázevOchrana osobních údajů : z pohledu zvláštních právních úprav k 1.8.2012 : základní pojmy, komentované předpisy, úplné znění zákona o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    Vydání1. vyd.
    NakladatelOlomouc : ANAG, 2012
    Rozsah348 s. ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Právo
    PoznámkyObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    AnotaceKniha volně navazuje na publikaci Zákon o ochraně osobních údajů s komentářem vydanou v roce 2012. Je zaměřena na vzájemné vztahy rozdílných nebo dílčích právních úprav. Komentář ke všem souvisejícím právním ustanovením: Autoři komentují významné zvláštní zákony, resp. ta jejich ustanovení, která mají vztah k ochraně údajů a k zákonu o ochraně osobních údajů, nebo jsou v tomto zákoně uvedena pouze v poznámkách pod čarou a jejich vztah k zákonu o ochraně osobních údajů není příliš zřejmý. Souvislosti a odlišnosti v jednotlivých právních úpravách: Publikace se věnuje rozdílům v právních úpravách v jejich vzájemných souvislostech a rozdílnostech se zaměřením na právně korektní aplikaci právní úpravy osobních údajů jako celku. Všímá si zejména předpisů práva veřejného (např. zákon o obcích nebo o krajích, zákon o evidenci obyvatel a rodných číslech), ale i úprav dotýkajících se soukromoprávních vztahů (např. zákoník práce, zákon o bankách) nebo i předpisů, při jejichž nekorektní nebo nedbalé aplikaci může docházet k hrubým zásahům do soukromí.
    Výrazy tezauru ochrana dat * osobní údaje * ochrana soukromí * legislativa * komentář k zákonu * Česká republika
    Klasifikační znaky3236 - Informatika
    1206 - Prameny a odvětví práva
    1236 - Práva a svobody
    ISBN978-80-7263-749-2
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Druh dok.Komentované zákony
    SignaturaLokaceInfo
    F 82149externí sklad Měšice
  8. NázevOchrana osobních údajů / Pavel Mates, Eva Janečková, Václav Bartík
    Autor Mates, Pavel, 1947- (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    Bartík, Václav (Autor)
    NakladatelPraha : Leges, 2012
    Rozsah206 s. ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Jazyk resuméAngličtina
    Edice Praktik
    PoznámkyAnglické resumé
    Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
    AnotaceKniha poskytuje podrobný přehled o právní úpravě ochrany osobních údajů obecně i v konkrétních případech. Na úvod se autoři věnují základním otázkám: na jakých principech stojí zpracování osobních údajů nejen v České republice, ale i napříč Evropskou unií a v některých jiných státech, co jsou to osobní údaje v moderní společnosti a jak je řešen střet práva na informace a ochrany osobních údajů. V dalších kapitolách publikace pojednává o registrech dlužníků, z nichž jen několik málo je důvěryhodných a založených na pevných a zákonných pravidlech, ač obsahují poměrně velké množství osobních údajů, a upozorňuje na rizika spojená se zpracováním osobních údajů při nakládání s věrnostními nebo slevovými kartami. Je vymezen pojem obchodního sdělení včetně podmínek, za nichž je lze rozesílat, aniž by se stalo tzv. NOS. Čtenář se dále dozví, jaká práva má pacient, jak a kdo smí nakládat se zdravotnickou dokumentací, jaké osobní údaje smí budoucí zaměstnavatel zpracovávat v různých fázích přijímacího řízení, jak lze zacházet s údaji zaměstnanců během pracovního poměru. Kniha se také zabývá nárokem na soukromí zaměstnance na pracovišti nebo zpracováním rodného čísla, zpracováním osobních údajů ve školství a zvláštními režimy v oblasti veřejných sborů. V závěru je podán přehled ochrany osobních údajů ve správním a trestním právu.
    Výrazy tezauru zpřístupňování informací * právo na informace * osobní údaje * ochrana soukromí
    Klasifikační znaky1236 - Práva a svobody
    ISBN978-80-87576-12-0
    Počet ex.3, z toho volných 3
    URLOchrana osobních údajů (obsah)
    Druh dok.Monografie
    SignaturaLokaceInfo
    F 81754externí sklad Měšice
    F 81754externí sklad Měšice
    F 81754externí sklad Měšice
    Ochrana osobních údajů
  9. NázevKamerové systémy v praxi : právní režim z pohledu ochrany osobních údajů a ochrany osobnosti / Eva Janečková, Václav Bartík
    Autor Janečková, Eva (Autor)
    Další autoři Bartík, Václav (Autor)
    NakladatelPraha : Linde, 2011
    Rozsah240 s. ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Praktická právnická příručka
    PoznámkyObsahuje bibliografické odkazy, rejstřík a bibliografii
    Výrazy tezauru video monitoring * ochrana soukromí * osobní údaje
    Klasifikační znaky3226 - Komunikace
    1236 - Práva a svobody
    ISBN978-80-7201-850-5
    Počet ex.2, z toho volných 2
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 80701externí sklad Měšice
    F 80701externí sklad Měšice
    Kamerové systémy v praxi
  10. NázevOchrana osobních údajů v aplikační praxi : vybrané otázky / Václav Bartík, Eva Janečková
    Autor Bartík, Václav (Autor)
    Další autoři Janečková, Eva (Autor)
    Vydání2. vyd.
    NakladatelPraha : Linde, 2010
    Rozsah263 s. ; 21 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Praktická právnická příručka
    PoznámkyObsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
    AnotacePublikace upozorňuje na některá úskalí při zpracování osobních údajů. Popisuje vybrané oblasti z činnosti obcí, kdy zpracování osobních údajů může narušit soukromí občanů, pozornost je věnována také oblasti pracovněprávních vztahů včetně možnosti monitorování činnosti pracovníků kamerovými a jinými systémy. Vysvětluje některé otázky ochrany osobních údajů při správě bytového a domovního fondu, v oblastech bankovnictví či zdravotnictví. Samostatně rozebírá nakládání a využívání rodných čísel občanů v některých oblastech a věnuje se některým zdánlivě okrajovým problémům ochrany a zpracování osobních údajů, jako např. zpracovávání osobních údajů při marketingu a nabízení obchodu a služeb včetně monitoringu telefonních kontaktů, využívání osobních údajů při některých úkonech exekutorů apod. Obsahuje odkazy na judikaturu, která se týká popisovaných oblastí.
    Výrazy tezauru ochrana soukromí * osobní údaje * ochrana dat
    Klasifikační znaky1236 - Práva a svobody
    ISBN978-80-7201-813-0
    Počet ex.4, z toho volných 4
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 79549externí sklad Měšice
    F 79549externí sklad Měšice
    F 79549externí sklad Měšice
    F 79549externí sklad Měšice
    Ochrana osobních údajů v aplikační praxi