Počet záznamů: 1  

1000 a 111 pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb, Brevíř enofila

  1. Kratochvil, František, 1946- 1000 a 111 pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb, Brevíř enofila / František Kratochvil ; [ilustrace Eva Kloudová]. -- Vyd. 1. -- Mikulov : Moravín, svaz moravských vinařů, 2013. -- Vydáno u příležitosti 50. výročí založení Moravínu, svazu moravských vinařů. -- 1500 výt. -- Anotace: Výkladový slovník odborných termínů, např. z oboru genetiky, šlechtitelství, vinohradnictví, z půdoznalectví a vinařství, též hesla většiny chorob, vad a nemocí vína, jakož i škůdců révy vinné. Dále výklad pojmů z mikrobiologie (bakterie, kvasinky, různé druhy kvasných procesů aj.) a chemie. Brevíř obsahuje velký počet (téměř vyčerpávající) hesel chemikálií, enzymů, cukrů a jejich význam při výrobě vína nebo látek, které jsou ve víně obsaženy. Jsou zde též obecnější hesla ryze kulturního rázu spojené s vinařskou problematikou a historií spojenou s vinařstvím. -- ISBN : 978-80-260-5123-7 váz. Kloudová, Eva, 1947-. Brevíř enofila víno * vinohradnictví * vinice

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.