Počet záznamů: 1
1000 a 111 pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb, Brevíř enofila
SYS 160242 LBL -----nam--2200000---450- 003 CZ-PrPKS 005 20140602124228.4 007 tu 008 140521s¦¦¦¦¦¦¦¦xr-a---e-d----000-0-cze|| 020 $a 978-80-260-5123-7 $q váz. 040 $a ABA011 $b cze $9 2 041 $a cze 044 $a xr $c CZ 084 $a 6021 084 $a 5631 084 $a 6036 100 1-
$7 par_us_auth*0062580 $a Kratochvil, František, $d 1946- $4 aut 245 10
$a 1000 a 111 pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb, Brevíř enofila / $c František Kratochvil ; [ilustrace Eva Kloudová] 246 13
$a Brevíř enofila 246 3-
$a Tisíc a sto jedenáct pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb, Brevíř enofila 250 $a Vyd. 1. 264 -1
$a Mikulov : $b Moravín, svaz moravských vinařů, $c 2013 300 $a 342 s. : $b barev. il. ; $c 22 cm + $e 1 periodická tabulka enofila (21 x 29 cm, složeno na 21 x 15 cm) 500 $a Vydáno u příležitosti 50. výročí založení Moravínu, svazu moravských vinařů 500 $a 1500 výt. 504 $a Obsahuje bibliografii 520 2-
$a Výkladový slovník odborných termínů, např. z oboru genetiky, šlechtitelství, vinohradnictví, z půdoznalectví a vinařství, též hesla většiny chorob, vad a nemocí vína, jakož i škůdců révy vinné. Dále výklad pojmů z mikrobiologie (bakterie, kvasinky, různé druhy kvasných procesů aj.) a chemie. Brevíř obsahuje velký počet (téměř vyčerpávající) hesel chemikálií, enzymů, cukrů a jejich význam při výrobě vína nebo látek, které jsou ve víně obsaženy. Jsou zde též obecnější hesla ryze kulturního rázu spojené s vinařskou problematikou a historií spojenou s vinařstvím. 650 14
$7 par_us_entry*0013096 $a víno 650 14
$7 par_us_entry*0013097 $a vinohradnictví 650 14
$7 par_us_entry*0013093 $a vinice 700 1-
$7 par_us_auth*0062581 $a Kloudová, Eva, $d 1947- $4 ill
Počet záznamů: 1