Počet záznamů: 1
Falšování potravin
SYS 0177873 LBL 01594nam--2200457-i-450- 003 CZ-PrPKS 005 20241217101617.9 007 tu 008 030411s2019----xr-----f------000-0-cze-- 020 $a 978-80-87963-88-3 $q (kroužková vazba) 040 $a ABA011 $b cze $9 2 $e rda 084 $a 6026 084 $a 6021 084 $a 2026 084 $a 2841 100 1-
$7 par_us_auth*0068501 $a Čížková, Helena, $d 1973- $4 aut 245 10
$a Falšování potravin / $c Helena Čížková 264 -1
$a Praha : $b Verlag Dashöfer, $c [2019] 264 -4
$c ©2019 300 $a 114 stran ; $c 30 cm 336 $a text $b txt $2 rdacontent 337 $a bez média $b n $2 rdamedia 338 $a svazek $b nc $2 rdacarrier 520 2-
$a Za falšování potravin je považováno úmyslné odchýlení se od legislativních požadavků nebo klamání spotřebitele prováděné za účelem finančního zisku. Obvykle je možno zpětně dosledovat, zda k falšování došlo z úmyslu provozovatele potravinářského podniku získat neoprávněnou konkurenční výhodu, v důsledku hrubé technologické nekázně nebo se jednalo o zásadní neznalost. Publikace si klade za cíl uvést do souvislostí a na pravou míru některé informace z médií, vysvětlit, co je považováno za falšování, kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků, za jakých podmínek může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů, vymezit rizikové komodity a způsoby falšování, charakterizovat laboratorní metody vhodné k odhalení falšování a diskutovat jejich nevýhody a omezení. Porozumění problematice falšování potravin ze strany pracovníků potravinářského průmyslu, obchodníků i laboratoří provádějících testování potravin je jedním z nezbytných nástrojů boje proti podvodům a v důsledku vede ke zvyšování kvality a důvěryhodnosti potravin na tuzemském trhu. 650 07
$7 par_us_entry*0008123 $a potraviny 650 07
$7 par_us_entry*0006182 $a nápoje 650 07
$7 par_us_entry*0006774 $a ochrana spotřebitele 650 07
$7 par_us_entry*0003515 $a inspekce potravin 650 07
$7 par_us_entry*0008119 $a potravinová norma 650 07
$7 par_us_entry*0008115 $a potravinářský průmysl
Počet záznamů: 1