Počet záznamů: 1
Falšování potravin
Název Falšování potravin / Helena Čížková Autor Čížková, Helena, 1973- (Autor) Nakladatel Praha : Verlag Dashöfer, [2019] Copyright ©2019 Rozsah 114 stran ; 30 cm Země vyd. Česko Jazyk dok. Čeština Anotace Za falšování potravin je považováno úmyslné odchýlení se od legislativních požadavků nebo klamání spotřebitele prováděné za účelem finančního zisku. Obvykle je možno zpětně dosledovat, zda k falšování došlo z úmyslu provozovatele potravinářského podniku získat neoprávněnou konkurenční výhodu, v důsledku hrubé technologické nekázně nebo se jednalo o zásadní neznalost. Publikace si klade za cíl uvést do souvislostí a na pravou míru některé informace z médií, vysvětlit, co je považováno za falšování, kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků, za jakých podmínek může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů, vymezit rizikové komodity a způsoby falšování, charakterizovat laboratorní metody vhodné k odhalení falšování a diskutovat jejich nevýhody a omezení. Porozumění problematice falšování potravin ze strany pracovníků potravinářského průmyslu, obchodníků i laboratoří provádějících testování potravin je jedním z nezbytných nástrojů boje proti podvodům a v důsledku vede ke zvyšování kvality a důvěryhodnosti potravin na tuzemském trhu. Výrazy tezauru potraviny * nápoje * ochrana spotřebitele * inspekce potravin * potravinová norma * potravinářský průmysl Klasifikační znaky 6026 - Potraviny 6021 - Nápoje a cukr 2026 - Spotřeba 2841 - Zdraví ISBN 978-80-87963-88-3 Počet ex. 1, z toho volných 1 Druh dok. Monografie Signatura Lokace Info E 17133 EXH - externí sklad Holešovice
Počet záznamů: 1