Počet záznamů: 1  

Falšování potravin

  1. NázevFalšování potravin / Helena Čížková
    Autor Čížková, Helena, 1973- (Autor)
    NakladatelPraha : Verlag Dashöfer, [2019]
    Copyright©2019
    Rozsah114 stran ; 30 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    AnotaceZa falšování potravin je považováno úmyslné odchýlení se od legislativních požadavků nebo klamání spotřebitele prováděné za účelem finančního zisku. Obvykle je možno zpětně dosledovat, zda k falšování došlo z úmyslu provozovatele potravinářského podniku získat neoprávněnou konkurenční výhodu, v důsledku hrubé technologické nekázně nebo se jednalo o zásadní neznalost. Publikace si klade za cíl uvést do souvislostí a na pravou míru některé informace z médií, vysvětlit, co je považováno za falšování, kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků, za jakých podmínek může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů, vymezit rizikové komodity a způsoby falšování, charakterizovat laboratorní metody vhodné k odhalení falšování a diskutovat jejich nevýhody a omezení. Porozumění problematice falšování potravin ze strany pracovníků potravinářského průmyslu, obchodníků i laboratoří provádějících testování potravin je jedním z nezbytných nástrojů boje proti podvodům a v důsledku vede ke zvyšování kvality a důvěryhodnosti potravin na tuzemském trhu.
    Výrazy tezauru potraviny * nápoje * ochrana spotřebitele * inspekce potravin * potravinová norma * potravinářský průmysl
    Klasifikační znaky6026 - Potraviny
    6021 - Nápoje a cukr
    2026 - Spotřeba
    2841 - Zdraví
    ISBN978-80-87963-88-3
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Druh dok.Monografie
    SignaturaLokaceInfo
    E 17133EXH - externí sklad Holešovice
    Falšování potravin

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.