Počet záznamů: 1  

Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví

  1. NázevMetodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví : metodika druhu Nmets / Irena Korbelářová
    Autor Korbelářová, Irena, 1963- (Autor)
    Dal.odpovědnost Slezská univerzita. Filozoficko-přírodovědecká fakulta (Jiná role)
    VydáníVydání první
    NakladatelOpava : Slezská univerzita v Opavě, 2023
    Rozsah203 stran : ilustrace (převážně barevné), mapy, faksimile ; 25 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    PoznámkyV tiráži pod názvem: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Slezská univerzita v Opavě. Terminologický slovník. 100 výtisků
    Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
    AnotaceMetodika se zaměřuje na stravování, kulinární kulturu s cílem poznání, uchování, využívání v tematických výzkumech a zpřístupnění kulinárního dědictví široké veřejnosti formou prezentace, popularizace a edukace. Jejím cílem je nabídnout s využitím mezioborového přístupu a informačních zdrojů stěžejní postupy a metody vedoucí k identifikaci a verifikaci pokrmů a nápojů ve smyslu hodnot kulinární kultury jako součásti každodennosti a identity sociálních entit příslušných území. Navrhuje strukturu kulinárního dědictví, přičemž zohledňuje obecné názory na kulturní dědictví a míru jeho rozpoznatelných hodnot a na stav dochování a dokladování prvků stravování. Poskytuje návody na dokumentaci kulinárního dědictví ve smyslu výzkumného procesu i výstupů z odborných aktivit; předkládá vzorové evidenční záznamy, využitelné v odborné praxi.
    Výrazy tezauru hromadné stravování * kulturní dědictví * etnografie
    Klasifikační znaky2826 - Sociální vztahy
    2831 - Kultura a náboženství
    3611 - Humanitní vědy
    ISBN978-80-7510-533-2
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Druh dok.Příručky
    SignaturaLokaceInfo
    F 91615PSS - Poslanecká sněmovna
    Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.