Počet záznamů: 1  
Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970
- Název - Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 / Martin Franc - Autor - Franc, Martin, 1973- (Autor) - Vydání - Vydání první - Nakladatel - Praha : Academia, 2024 - Rozsah - 734 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 24 cm - Země vyd. - Česko - Jazyk dok. - Čeština - Jazyk resumé - Angličtina - Edice - Šťastné zítřky ; sv. 48 - Poznámky - Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík - Anglické resumé - Anotace - Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. - Výrazy tezauru - výživa * hromadné stravování * potravinářská výroba * Československo * 40. léta 20. století * 2. polovina 20. století - Klasifikační znaky - 2841 - Zdraví - 2826 - Sociální vztahy - 6031 - Zemědělsko-potravinářský sektor - ISBN - 978-80-200-3605-6 - Počet ex. - 1, z toho volných 1 - Druh dok. - Monografie - Signatura - Lokace - Info - F 92464 - PSS - Poslanecká sněmovna 
Počet záznamů: 1  
