Počet záznamů: 1  
Falšování potravin
- Název - Falšování potravin / Helena Čížková - Autor - Čížková, Helena, 1973- (Autor) - Nakladatel - Praha : Verlag Dashöfer, [2019] - Copyright - ©2019 - Rozsah - 114 stran ; 30 cm - Země vyd. - Česko - Jazyk dok. - Čeština - Anotace - Za falšování potravin je považováno úmyslné odchýlení se od legislativních požadavků nebo klamání spotřebitele prováděné za účelem finančního zisku. Obvykle je možno zpětně dosledovat, zda k falšování došlo z úmyslu provozovatele potravinářského podniku získat neoprávněnou konkurenční výhodu, v důsledku hrubé technologické nekázně nebo se jednalo o zásadní neznalost. Publikace si klade za cíl uvést do souvislostí a na pravou míru některé informace z médií, vysvětlit, co je považováno za falšování, kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků, za jakých podmínek může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů, vymezit rizikové komodity a způsoby falšování, charakterizovat laboratorní metody vhodné k odhalení falšování a diskutovat jejich nevýhody a omezení. Porozumění problematice falšování potravin ze strany pracovníků potravinářského průmyslu, obchodníků i laboratoří provádějících testování potravin je jedním z nezbytných nástrojů boje proti podvodům a v důsledku vede ke zvyšování kvality a důvěryhodnosti potravin na tuzemském trhu. - Výrazy tezauru - potraviny * nápoje * ochrana spotřebitele * inspekce potravin * potravinová norma * potravinářský průmysl - Klasifikační znaky - 6026 - Potraviny - 6021 - Nápoje a cukr - 2026 - Spotřeba - 2841 - Zdraví - ISBN - 978-80-87963-88-3 - Počet ex. - 1, z toho volných 1 - Druh dok. - Monografie - Signatura - Lokace - Info - E 17133 - EXH - externí sklad Holešovice 
Počet záznamů: 1  
