Počet záznamů: 1  

Rozmanitosti z historie Království českého

  1. NázevRozmanitosti z historie Království českého / Bohuslav Balbín ; z latinského originálu Miscellanea historica regni Bohemiae..., Decadis I., liber I naturalis ... přeložil Jiří A. Čepelák a komentáři opatřili Stanislav Komárek, Václav Cílek a Jiří A. Čepelák
    Unifikovaný název Miscellanea historica regni Bohemiae. Česky
    Autor Balbín, Bohuslav, 1621-1688 (Autor)
    Další autoři Balbín, Bohuslav, 1621-1688 (Autor)
    Čepelák, Jiří A., 1983- (Překladatel) (Autor komentáře textu)
    Komárek, Stanislav, 1958- (Autor komentáře textu)
    Cílek, Václav, 1955- (Autor komentáře textu)
    VydáníVydání první
    NakladatelPraha : Academia, 2017
    Rozsah614 stran : portréty ; 24 cm + 1 CD-ROM
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Edice Europa ; sv. 55
    PoznámkyChronologický přehled
    Obsahuje rejstříky
    Na přiloženém CD-ROMu faksimile původního latinského vydání: Bohuslai Balbini Miscellanea historica regni Bohemiae..., Decadis I., liber I naturalis, Pragae : G. Czernoch, 1679
    AnotaceČeský barokní autor a jezuita Bohuslav Balbín (1621-1688), veřejnosti známý spíše jako dějepisec a obhájce českého jazyka, v tomto spisu líčí polohu Čech, jejich povrch, vodní toky, léčivé prameny, nerostné bohatství, nejrůznější kuriozity, ale také rostliny a živočichy. Dílo je cenné také tím, že jeho autor nečerpal pouze z dostupné literatury, nýbrž i z dobového vyprávění a často i z vlastních pozorování.
    Výrazy tezauru historie * historické místo * Čechy (země) * 17. století * historická geografie * geologie * přírodní vědy * katolicismus * monografie
    Klasifikační znaky2831 - Kultura a náboženství
    3606 - Přírodní a aplikované vědy
    ISBN978-80-200-2637-8
    Počet ex.1, z toho volných 1
    URLRozmanitosti z historie Království českého (obsah)
    Rozmanitosti z historie Království českého (recenze)
    Druh dok.Monografie
    SignaturaLokaceInfo
    F 87084PSS - Poslanecká sněmovna
    Rozmanitosti z historie Království českého